Healthypharm Cetirizine Hooikoorts Tabletten 10mg 30st

Cetirizine is een anti-allergiemedicijn.

Het wordt gebruikt bij verschillende vormen van allergie, zoals hooikoorts, langdurig ontstoken neusslijmvlies, ontstoken ogen door allergie, netelroos en jeuk.

 

Let op!

Dit is een geneesmiddel:
Er geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Bijsluiter raadplegen: klik bijlage

 

Gebruik

Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van het product of in de bijsluiter.

Hoe?

 • Tabletten: innemen met een half glas water.
 • Drank: schud de fles voor gebruik. Meet de juiste hoeveelheid af met het maatbekertje of de maatlepel. Drink die hoeveelheid op. Spoel het maatbekertje na met wat water en drink dat ook op.

 

Leeftijd: vanaf 6 jaar

 

Wanneer?

 • Heeft u altijd last van allergie, neem het dan elke dag in.
 • Heeft u af en toe last, neem het dan alleen in als u een allergische reactie heeft, of een uur voor u een allergische reactie verwacht te krijgen. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan iemand met een huisdier waar u allergisch voor bent.
 • Als u last heeft van bijwerkingen, zoals sufheid en slaperigheid, dan kunt u de tablet het beste 's avonds innemen. U kunt ook een halve tablet 's ochtends en een halve tablet 's avonds innemen. De kans op bijwerkingen is dan kleiner.

 

Hoe lang?
Voor hooikoorts is enkele weken gebruik meestal voldoende. Bij een allergie het hele jaar door kunt u het gebruiken zolang u klachten heeft.
Mocht u na drie dagen gebruik geen verbetering merken, dan heeft u waarschijnlijk geen baat bij dit medicijn. Overleg dan met uw arts.

 

Bijwerkingen

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn sufheid, slaperigheid, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, droge mond, keel of neus.

Zelden

 • Sufheid, slaperigheid en vermoeidheid. Deze bijwerkingen treden meestal in het begin van de behandeling op. Na een paar dagen heeft u hier minder last van. Als u hier last van heeft, kunt u dit medicijn het beste ’s avonds innemen, of een halve tablet ’s ochtends en een halve ’s avonds.
 • Hoofdpijn en duizeligheid.
 • Droge mond, keel of neus. Als u last heeft van een droge mond kunt u de aanmaak van speeksel stimuleren met (suikervrije) kauwgom of door te zuigen op ijsblokjes.

Zeer zelden

 • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, buikpijn en diarree.
 • Kriebelingen, jeuk of tintelingen op de huid.
 • Opwinding, slapeloosheid, verwardheid, agressie, beven en trillen. Kinderen en ouderen hebben hier eerder last van.
 • Hartkloppingen, versnelde hartslag, kortademigheid. Raadpleeg uw arts als u hier last van heeft.
 • Vocht vasthouden (oedeem) en gewichtstoename. Raadpleeg uw arts als u hier last van heeft.
 • Leveraandoeningen. U kunt dit merken aan een gevoelige, opgezwollen buik of een gele verkleuring van het oogwit of van de huid. Waarschuw bij deze klachten uw arts.
 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit kunt u merken aan huiduitslag of doordat de klacht niet overgaat of juist verergert. Raadpleeg dan uw arts.
  In zeldzame gevallen ontstaat er benauwdheid, flauwvallen, zwelling van het gezicht, lippen, mond, tong of keel. Raadpleeg bij deze verschijnselen direct een arts of ga naar de Eerste-Hulpdienst. U mag dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor cetirizine. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het medicijn niet opnieuw krijgt.
 • Moeilijk kunnen plassen. Dit is vooral van belang als u al moeite met plassen heeft door een vergrote prostaat. Neem contact op met uw arts als u dit merkt. Mogelijk is een ander medicijn beter geschikt voor u.

Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen, of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Moet u een allergietest ondergaan? De uitslag van de test is onbetrouwbaar als u ook dit anti-allergiemiddel gebruikt. Stop daarom met dit middel minstens drie dagen voor u een allergietest heeft. Overleg hierover met uw arts.

 

Vergeten

 • Als u dit medicijn twee keer per dag gebruikt: duurt het nog meer dan vier uur voor u de volgende dosis normaal inneemt? Neem de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het nog minder dan vier uur? Sla de vergeten dosis dan over.
 • Als u dit medicijn één keer per dag gebruikt: duurt het nog meer dan acht uur voor u de volgende dosis normaal inneemt? Neem de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het nog minder dan acht uur? Sla de vergeten tablet dan over.

 

Verboden

autorijden?
Sommige medicijnen hebben invloed op het reactievermogen. Het is dan strafbaar om aan het verkeer deel te nemen. Als u onder invloed bij een ongeval betrokken raakt, kunt u aansprakelijk worden gesteld.

Dit medicijn kan uw rijvaardigheid verminderen door de bijwerkingen, zoals sufheid, slaperigheid, vermoeidheid en duizeligheid.

Beoordeel zelf of u last van deze bijwerkingen heeft en rijd in dat geval geen auto. Neem, zover dit mogelijk is, het medicijn voor het slapengaan in, dan heeft u minder last van deze bijwerkingen.

Tips voor als u besluit te gaan autorijden

 • Rijd niet als u onscherp ziet.
 • Rijd niet als u zich suf voelt. Bijvoorbeeld als u zich moeilijk kunt concentreren, trager reageert, met moeite wakker kunt blijven, u zich niet herinnert langs welke route u bent gereden of als u duizelig, verward, nerveus of angstig bent.
 • Drink geen alcohol als u gaat rijden. Alcohol versterkt de versuffende bijwerking van dit medicijn in belangrijke mate.
 • Rijd niet langer dan één uur achter elkaar, ook al voelt u zich goed.
 • Rijd niet ’s nachts of bij slecht weer.
 • Bedenk dat het voor uzelf moeilijk te merken is dat u minder goed rijdt. Een medepassagier kan dat vaak beter inschatten. Bijvoorbeeld door te zien dat u met wisselende snelheden rijdt, slingert en geïrriteerd reageert op normaal gedrag van medeweggebruikers.

 

alcohol drinken?
Alcohol kan net als dit medicijn versuffend werken. Hierdoor kunnen uw coördinatie- en beoordelingsvermogen afnemen. Probeer het drinken van alcohol daarom eerst met mate.

alles eten?
Bij dit medicijn zijn hiervoor geen beperkingen.

 

Wisselwerking

Er zijn van dit medicijn geen belangrijke wisselwerkingen met andere medicijnen bekend.

 

Zwangerschap
Gebruik dit medicijn NIET als u zwanger bent of binnenkort wilt worden. Over het gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend om met zekerheid te zeggen dat het veilig is.

Meld het aan uw arts en apotheker zodra u zwanger bent of dit binnenkort wil worden. Zo mogelijk kunt u (tijdelijk) overstappen op oogdruppels of neussprays die wel bewezen veilig zijn. Is dit niet mogelijk en zijn de klachten zeer hevig? Overleg dan met uw arts of u gedurende een korte periode cetirizine kunt gebruiken.

Borstvoeding
Probeer eerst uw allergische klachten te behandelen met oogdruppels of neusspray. Deze medicijnen zijn bewezen veilig en worden al jaren gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven.

Is dit niet mogelijk of zijn de klachten zeer hevig? Dan kunt u borstvoeding geven, als u dit medicijn in de normale dosering gebruikt. Het komt in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht. Dit medicijn wordt echter al jarenlang gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven, zonder nadelige gevolgen voor het kind.

 

Stoppen

U kunt op elk moment in één keer met het gebruik van dit medicijn stoppen.

 

Registratienummer: 29225
Registratiecode: RVG

Bijlagen:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 6,99
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Standaard levertijd

2 dagen

EAN

8714632033733  

Voorraad

2

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Anderen bekeken ook
Laatst bekeken producten
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.