Healthypharm Diarree remmer 2mg/loperamide 10caps

Loperamide remt de bewegingen van de darmen en zorgt voor samentrekking van de anus.

Het wordt gebruikt bij diarree.

 

Let op!

Dit is een geneesmiddel:
Er geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.

Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Bijsluiter raadplegen: klik op productgegevensblad

 

 

Gebruik

Kijk voor de juiste dosering op de verpakking of in de bijsluiter.

Hoe?
Bij diarree is sprake van veel verlies van lichaamsvocht en zouten. Vooral kinderen en ouderen hebben kans op uitdroging. Zorg daarom voor voldoende aanvulling van vocht en zouten, bij voorkeur met glucose-zoutoplossing (ORS).

Wanneer?
U kunt dit middel zowel voor, tijdens als na het eten innemen.

Hoe lang?

  • Acute diarree: gebruik dit middel slechts enkele dagen, totdat de klachten verdwenen zijn. Stop met het gebruik zodra de ontlasting vaster wordt of zodra u meer dan twaalf uur geen ontlasting meer heeft gehad. Als u na twee dagen gebruik geen verbetering bemerkt, kunt u het beste uw arts raadplegen. Neem dan wat ontlasting mee voor verder onderzoek. Mogelijk gaat het om een darminfectie die moet worden behandeld.
  • Chronische diarree: volg de adviezen van uw arts op. Het kan zijn dat u na enige tijd met een lagere dosering toe kunt of dat het middel niet meer nodig is.

 

Bijwerkingen

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven.

De belangrijkste bijwerkingen zijn maagdarmklachten, verstopping, sufheid en overgevoeligheid. Bij kleine kinderen komen ernstige verstopping en sufheid veel vaker voor dan bij volwassenen.

Zelden

  • Hoofdpijn.
  • Misselijkheid, droge mond en buikkramp.
  • Ernstige verstopping, soms te merken aan een opgezwollen buik. Stop dan met het gebruik. Vooral kleine kinderen zijn hier gevoelig voor. Gebruik dit middel daarom niet bij kinderen onder de 3 jaar en bij kinderen tussen de 3 en 8 jaar alleen op voorschrift van een arts. Gebruik dit middel ook NIET als u aan een darmaandoening lijdt waarbij de doorgang van de darminhoud belemmerd is (de medische term hiervoor is een ileus of subileus).

Zeer zelden

  • Sufheid en duizeligheid. Kinderen zijn hier extra gevoelig voor. Gebruik het niet bij kinderen onder de 3 jaar en bij kinderen tussen de 3 en 8 jaar alleen op voorschrift van een arts.
  • Braken, buikpijn, winderigheid en maagklachten.
  • Overgevoeligheid voor dit middel. Dit merkt u aan huiduitslag en jeuk. Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts. Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan benauwdheid of een opgezwollen gezicht. Ga dan onmiddellijk naar een arts en stop het gebruik. In zeldzame gevallen ontstaat er koorts of een ernstige huidafwijking. Stop dan met het gebruik en raadpleeg uw arts. Als u overgevoelig bent mag U dit middel in de toekomst niet meer gebruiken. Geef aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor dit middel. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het middel niet opnieuw krijgt.
  • Wanneer u lijdt aan een chronische darmontsteking (colitis ulcerosa), die op dat moment zeer veel klachten geeft, mag u dit medicijn meestal niet gebruiken. Overleg met uw arts of u dit medicijn mag gebruiken.

Langdurig gebruik kan schadelijk zijn voor de darmen.

Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

 

Vergeten

Heeft u het middel nog nodig, neem de dosis dan alsnog in.

 

Verboden

autorijden?
Bij dit middel zijn hiervoor geen beperkingen.

alcohol drinken?
U kunt alcohol drinken in combinatie met dit geneesmiddel. Als u echter veel vocht verliest, is alcohol niet verstandig. U kunt beter veel water of thee drinken.

alles eten?
U mag alles eten wat u verdraagt.

 

Wisselwerking

Dit middel heeft wisselwerkingen met andere medicijnen. In de tekst hieronder staan alleen de werkzame stoffen van deze medicijnen, dus niet de merknamen. Of uw medicijn een van die werkzame stoffen bevat, kunt u nagaan in uw bijsluiter onder het kopje 'samenstelling'.

Het medicijn waarmee de belangrijkste wisselwerkingen optreedt, is het volgende.
 

  • Tipranavir, een middel tegen hiv en aids. Loperamide kan de werkzaamheid van tipranavir verminderen. Overleg met uw arts hierover.

Twijfelt u eraan of een van de bovenstaande wisselwerkingen voor u van belang is?

Neem dan contact op met uw apotheker of arts.

 

Zwangerschap
Over het gebruik van dit middel tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend om met zekerheid te kunnen stellen dat het veilig is. Meld het in elk geval aan uw arts en apotheker zodra u zwanger bent, of dit binnenkort wilt worden.

Gebruik bij acute diarree liever een glucose-zoutoplossing (ORS). 

Borstvoeding
Wilt u borstvoeding geven, overleg dan met uw arts of apotheker. Dit middel komt in een kleine hoeveelheid in de moedermelk terecht. Baby's zijn erg gevoelig voor de bijwerkingen van dit middel.

Gebruik bij acute diarree liever een glucose-zoutoplossing (ORS).

 

Stoppen

U kunt op elk moment in één keer met het gebruik van dit middel stoppen.

 

Registratienummer: 20642
Registratiecode: RVG

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 2,79
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Standaard levertijd

2

EAN

8714632065260  

Voorraad

10

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Laatst bekeken producten
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.