• Veilig betalen
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-
  • Bezorging € 4,95
  • Snelle levering
  • Afhalen in onze winkel is Gratis
  • Veilig betalen
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-
  • Bezorging € 4,95
  • Snelle levering
  • Afhalen in onze winkel is Gratis
Metamucil Orange Suikervrij 30 sach

Metamucil Orange Suikervrij 30 sach

Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Met 100% natuurlijke vezels helpen de Metamucil Orange Sachets bij langdurige of steeds terugkerende verstopping.


Let op!

Dit is een geneesmiddel:
Er geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.

Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Bijsluiter raadplegen: klik op productgegevensblad


Hoe werken de Metamucil Orange Sachets?
Metamucil Suikervrij vermengt zich met de darminhoud en heeft het vermogen om water op te nemen. Zo wordt voor een zachte, niet irriterende vulling van de darm gezorgd, wat de werking van de darm stimuleert en dus de stoelgang bevorderd.

Ieder mens is verschillend. En dat geldt niet alleen voor de buitenkant. Ook in de werking van spijsvertering en de darmen is er veel verschil tussen mensen. De een gaat iedere dag wel drie keer naar het toilet voor een ontlasting, terwijl de ander maar drie keer per week hoeft. Geen probleem en volstrekt normaal, volgens artsen, zolang de ontlasting maar soepel is, geen pijn doet en er geen slijm of bloed meekomt.

Het kan echter ook zijn, dat je steeds minder naar het toilet gaat en dat je dan erg hard moet persen voor een ontlasting. Vooral wanneer je ouder wordt, kunt je hier behoorlijk last van krijgen. Die vervelende verstopping, ook wel obstipatie genoemd, kan ontstaan door allerlei oorzaken:
• Je beweegt te weinig, omdat je dat niet kunt of een zittend beroep heeft (na een lange autorit is ontlasting vaak minder soepel dan normaal).
• Je eet te weinig vezelrijke voeding (bruin brood, fruit etc.), waardoor je darmen trager gaan werken en dus langer doen over het produceren van een ontlasting.
• Je drinkt te weinig, waardoor alle vocht uit je ontlasting wordt onttrokken en de ontlasting erg droog en hard wordt.
• Je hebt last van stress. Stress heeft vaak een verkrampende en vertragende werking op de darmen.

Bulkvormende middelen
Om je darmen gezond te houden of weer op gang te krijgen, moet je ongeveer 30 tot 40 gram voedingsvezel per dag innemen. Het westerse dieet, dat ongeveer 15 tot 20 gram vezels per dag bevat, is vaak niet toereikend, zeker als langere tijd obstipatie heeft bestaan. Daarom kunt je extra voedingsvezels nodig hebben in de vorm van bulkvormende middelen, die psylliumzaad bevatten. Door deze bulkvormende middelen worden de darmen gestimuleerd om weer normaal te functioneren. De extra vezels binden zich aan vocht, waardoor een soepele ontlasting ontstaat. De darminhoud wordt vergroot, wat de darmwand stimuleert tot normale darmactiviteit. Het gebruik van bulkvormende middelen kan darmklachten helpen voorkomen of, als ze al bestaan, helpen genezen.

Het meest geadviseerde bulkvormende middel uit deze groep is Metamucil. Het bijzondere van Metamucil is dat het wordt geleverd in handige sachets met zeer fijngemalen psylliumzaad.

Mensen denken vaak dat grove vezels het beste zijn, maar dat is een misverstand. Een zakje Metamucil moet in een glas water worden opgelost en vervolgens worden gedronken. Op deze manier worden twee vliegen in één klap geslagen: extra vezels én extra vocht. Doordat de vezels heel fijn zijn, vermengen ze zich goed met water, wat het innemen vergemakkelijkt. De sinaasappelsmaak is aangenaam. Deze poeders zijn gezoet met aspartaam, een zoetstof die in veel suikervrije producten wordt verwerkt en nauwelijks calorieën bevat. Het middel kan langere tijd worden gebruikt.

Blijven rondlopen met vervelende klachten als buikpijn en verstopping is niet nodig. Door het gebruik van Metamucil - naast een gezond voedingspatroon met voldoende beweging - wordt je ontlasting soepel en gaan je darmen weer normaal functioneren. Op die manier kun je actief blijven, vrij van vervelende buikklachten. Als deze middelen alleen kortdurend of helemaal niet werken, moet je je arts/apotheker raadplegen. Het is mogelijk dat je dan wordt doorgestuurd naar een specialist.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

RVG-UAD 13963